Distribucija

Kontakt:  

igor.prassel@animateka.si

telefonska številka: 031 836 431

Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta

Tugomerjeva 8

1000 Ljubljana

Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta

Eden od kolutov, ki poganja društvo, je Mednarodni festival animiranega filma Animateka. Ta od leta 2004 v tekmovalnem programu prikazuje kratkometražne animirane filme iz Vzhodne in Srednje Evrope ter z bogatim spremljevalnim programom predstavlja stično točka za mednarodno srečanje in izmenjavo izkušenj avtorjev, študentov, selektorjev, novinarjev in občinstva. Sestavni del prvega koluta je tudi Vzgojno-izobraževalni program animiranega filma Slon.

Drugi kolut pa se vrti v ritmu distribuiranja kakovostnih celovečernih animiranih filmov. Leta 2009 je društvo izdalo DVD Pisani Slon, na katerem se nahajajo odlični kratki animirani filmi za otroke iz festivala Animateka. Leta 2010 pa je društvo prvič distribuiralo celovečerni risani animirani film Skrivnost iz Kellsa. Sledila je celovečerna animirana uspešnica za vso družino, Hiša pravljic (sinhronizirana verzija je na voljo tudi na DVD nosilcu), jeseni 2014 pa smo na slovenska platna pripeljali animirano-dokumentarni avtobiografski film Medena koža, na premieri katerega nas je obiskal tudi režiser filma Jung. Leta 2015 smo uspešno prikazali za oskarja nominirani film Deček in svet brazilskega avtorja Aleja Abreua in avtobiografski celovečerni film Kamenje v mojih žepih avtorice Signe Baumane.

Poleg tega društvo skrbi tudi za to, da si slovenski ljubitelji stripa lahko v domačem jeziku preberejo pomembna dela. V zadnjih letih so pod našim okriljem luč sveta ugledale slovenske izdaje Perzepolis, Bosanski sploščenec, Italijanska zima, trilogija Medena koža ter priročnik Scotta McClouda Kako nastane strip. Vse izdaje Društva 2 koluta lahko naročite v spletni knjigarni Buča (www.buca.si).

©2018 Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta. XHTML, CSS. ©2010 Avtorji.
Medena koža | Distribucija 2 Koluta